Lähetystyö

Lähetystystyö seurakunnassamme koordinoidaan yhteistyössä  Vapaakirkon lähetystoimiston kanssa. Seurakunta kannattaa yhdeksää lähettiä Vapaakirkon lähetyskentillä. Helsingin vapaaseurakunnan johtava pastori Ari Korolainen toimii myös Suomen Vapaakirkon valtakunnallisen  lähetystoimikunnan puheenjohtajana. Helsingin vapaaseurakunnan lähetystyötä ohjaa lisäksi seurakunnan  lähetysstrategia (liitteenä). Helsingin vapaaseurakunnan oman  lähetystoimikunnan puheenjohtajana toimii Jukka Karppinen.

Helsingin vapaaseurakunta on koko olemassaolonsa ajan (yli sata vuotta) osallistunut aktiivisesti lähetystyöhön.  Tällä hetkellä tuemme raamatunkäännöstyötä suomensukuisten kansojen parissa sekä Etelä-Aasiassa.  Lisäksi seurakunta tukee raamatunkäännöstyötä kannattamalla Wycliffe Raamatunkääntäjien työtä Suomessa. Humanitaarista työtä teemme orpojen lasten parissa päiväntasaajan Afrikassa ja Baltiassa. Evankelioivan työn sekä seurakunnan istutustyön   kohdealueita ovat tällä hetkellä Kaukoitä, Etelä-Aasia ja Afrikka. Olemme myös messiaanisen seurakunnan tukena Israelissa.

Helsingin vapaaseurakunta pyrkii aktiivisesti kannustamaan uusia lähetystyöhön lähtijöitä. Seurakunnan budjetissa on mm. varattu pieni vuosittainen  määräraha nuorten lähetysaktioihin. Palkattujen lähetystyön tekijöiden lisäksi seurakunnalla on ns. rukouslähettejä.

Olemme seurakuntana avoimia yhteistyöhön ja pyrimme verkottumaan aktiivisesti lähetysstrategiamme mukaisesti.